25.7.05

Americanices e nós a caminho

A propósito de Lance Armstrong aqui ficam alguns factos para pensar. Como é possível que no país mais bem informado do planeta sobre as relações entre alimentação e doença, as pessoas consumam cada vez mais carne e açúcar ?

Two-thirds of cancer deaths can be prevented by healthy lifestyle choices. The American Cancer Society suggests seven choices:

Cut out tobacco
Hold the fat
Opt for high-fiber fruits, vegetables and grains.
Intake of alcohol: only in moderation.
Call your doctor for regular checkups
Exercise every day
Safeguard your skin from the sun.

SOURCE: American Cancer Society

Sweet Teeth
US per capita consumption of sweeteners including sugar, syrups, honey (and Valentine's candy) increased from 137 pounds in 1990 to 158 pounds in 1999.

SOURCE: US Census Bureau

Big Eaters
Americans consumed 76 billion pounds of red meat and poultry in the year 2000, up 21% from a decade earlier.

SOURCE: US Census Bureau

1 comentário:

Anónimo disse...

Como pode um nutricionista estar acima do peso? Comer é bom, muito bom. Só não se pode tornar a coisa mais prazeirosa que temos na vida. Acho que a obesidade ainda não está a ser tratada na sua vertente comportamental/psicológica. Eu sei que como por ansiedade. Enquanto não resolver este problema estarei sempre no iô-iô... Quando começaremos a trabalhar os sentimentos para vencer a obesidade?